:. Geschiedenis

Aan het einde van de jaren zestig was Pattaya nog een stil vissersdorp met enkele stranden waar wel eens wat weekend-vakantiegangers uit Bangkok naar toe kwamen. Pattaya's enige wapenfeit was dat er ooit een veldslag in de buurt van het dorp was geweest. Dit veranderde echter snel toen de stranden bij Pattaya werden ontdekt door Amerikaanse militairen die tijdens de Vietnamoorlog gelegerd waren op de U Ta Pao luchtmachtbasis in de provincie Rayong. In plaats van naar Japan, Zuid-Korea of de Filipijnen konden ze ineens dichtbij Zuid Vietnam op vakantie. Toen de militairen in steeds maar grotere getale verschenen, begonnen de plaatselijke Thais met het bouwen van kleine hotels en het opzetten van restaurantjes. Ook werden veel go go bars, disco's en andere etablissementen begonnen die het nachtleven van Pattaya berucht zouden maken over de hele wereld.


Toen de Amerikanen aan het eind van de Vietnamoorlog uit Vietnam vertrokken, droogde de inkomstenbron op en volgde een economische crisis. In het midden van de jaren zeventig werd het internationale luchtverkeer veel goedkoper en kwam vanuit Europa het massatoerisme op gang

Pattaya heeft zich door de jaren heen steeds meer veelzijdiger ontwikkeld en kan een van de meest veelzijdige kustplaatsen van Azié worden genoemd. In het zuiden langs het strand van Jomtien hebben zich steeds meer grote familie ressorts gevestigd, evenals in Naklua. Het gebied van de baai van Pattaya is nog steeds een nachtlevengebied, maar het nachtleven heeft zich meer en meer ontwikkeld naar een familienachtleven. De vestiging in 2002 van het Hardrock hotel met een Hard Rock Cafe heeft dit proces versneld. Pattaya kent verder een waterpark en vele winkelcentra. Men kan er voorts bijna elke sport beoefenen, van sportduiken tot zweefvliegen en paardrijden. Ook liggen er vele goede golf courses rondom Pattaya. Voor degenen die geen behoefte hebben aan een oriéntaalse maaltijd telt de stad tal van westerse restaurants, van Fins tot Spaans en van Engels tot Russisch. Ook is er sinds 2003 een zeeaquarium.


Pattaya en het nabijgelegen Jomtien worden steeds populairder bij de Thaise bevolking zelf en bij de Chinese en Zuid-Koreaanse toeristen. De plaats groeit nog steeds volop.


Copyright 2009 Jomtien Realty All Reservce.